ZHAW Campus Winterthur

Show project on map

The project continues the idea of different individual buildings within an open public space and expands the ZHAW Campus with two different solitary buildings, with each building taking its place within the overall ensemble. The campus structure is conceived as an open, accessible complex, with a continuous park and garden, which integrates the potential of the Eulach and provides direct access to and along the small river in the south as an integral part of the campus.
The large TLN building consists of horizontally offset volumes within a simple glass shell. A generous atrium organizes the inner layers between the facade and the laboratories in the centre of the volume. The small TL2N building, on the other hand, offers a maximum open flexible floor space through the rearward organization of the core and consciously reacts to the challenging urban situation with a simultaneous south-west orientation towards both the campus and the Eulach.

Similar projects